torsdag 16 januari 2014

Jobbskatteavdraget = julklappsbidraget ?

Alltsedan Alliansregeringen tog hand om Sverige har ju jobbskatteavdraget varit centralt, men det är nog bara dom allra mest troende som inbillar sig att det varit effektivt för att minska arbetslösheten.

Det känns nog fint för dom som får ta del av skattesänkningar men det har gått för långt nu. Börjar kännas nattståndet med jobbskatteavdrag som lösningen på allt elände. Synd att sossarna är lite bleka inför årets val och accepterar även det 5:e jobbskatteavdraget.

För det har gått för långt, sossarna borde ha stått upp mot det 5:e jobbskatteavdraget. Många behöver nog mer pengar i pluskan, men det behöver vi pensionärer också som istället backar 2,7 % i år och är tillbaka på 2009 års nivå.

Men tillbaka till jobbskatteavdraget. En ekonom tipsade i VLT häromdan om att man kunde låta bli att ta ut årets jobbskatteavdrag och i stället spara det till julen 2014 så var julklappspengarna fixade. Så det 5:e jobbskatteavdraget blir alltså direkt ett julklappsbidrag! Bidragssverige heter det ibland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar