onsdag 22 januari 2014

Uppkopplade får lättare jobb

Jag läste en intressant artikel av Anna Björe i Vlt häromdan om Sociala Medier i arbetslivet. Hur viktigt det är att ha stora nätverk, att ta till sig och utnyttja nya tekniker mm. Jag som nästan är 70 år är lite avis för att jag aldrig fick ta del av den här tekniken under yrkeskarriären, den skulle ha passat mig och de arbeten jag haft.

Redan på min första kurs om Sociala Medier för oss i pensionärsåldern (för 4-5 år sen) minns jag att jag sa till mina elever att vi alla skulle haft väldig nytta av Sociala Medier på jobbet om vi varit yngre, men det var det ingen som riktigt höll med om minns jag, men när jag läser en sån här artikel så.... Vad var det jag sa!

En intressant passus i artikeln var att det här är naturligt för dom som är under 25 år, för "äldre" gäller det att vara alerta och ta till sig förändringarna. Det ger ju en tankeställare om hur fort det här med Sociala Medier har förändrat tillvaron.

Men jag rör mig i pensionärssammanhang nu, vad har då vi pensionärer för nytta av att vara med på Sociala Medier-tåget. Det är lite svårt att så där distinkt svara på mer än för mig själv som får utlopp för en del kreativitet och får en hel del kontakter, både med gamla vänner men även nya kontakter både över åldersgränser och landsgränser. Men vad ska man trycka på för att göra det intressant för äldre att tycka det är självklart att hoppa på tåget? Det ska jag lura på tills nästa gång jag står inför ett gäng undrande pensionärer.                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar